Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

La picnic cu cei mici: Află cum poți avea un picnic reușit alături de copii

Picnicurile sunt o oportunitate bună de a întări conexiunea cu familia, dar mai ales cu cei mici. Aerul curat, jocul în natură, mâncarea delicioasă și timpul petrecut împreună pot rămâne o amintire prețioasă pentru copii, dar și pentru tine. Cu toate acestea, părinții își dau foarte bine seama că ieșirile la picnic cu cei mici pot fi pe cât de frumoase, pe atât de provocatoare. Iar pentru a avea o zi reușită în natură e nevoie de pregătiri în avans.

Hai să descoperim împreună cum îți planifici un picnic relaxant și de neuitat alături de familie și de ce detalii trebuie să ții cont

Alege locația potrivită 

Alege o locație cu suficient de multă umbră. S-ar putea ca ziua de picnic să se transforme într-un chin, dacă temperatura din termometre urcă la fiecare oră. Pe lângă asta, trebuie să îți amintești că cei mici sunt mai sensibili la factorii externi, așa că o baie de soare s-ar putea să le facă mult rău. Poți opta pentru un parc local, o pădure sau o zonă de agrement cu spații verzi. 

Asigură-te din timp că locația pe care ai ales-o este sigură pentru copii. O zonă cu drumuri pe care se circulă intens, cu ape adânci sau cu animale sălbatice, poate fi un pericol. Copiilor le place să exploreze și să descopere și nu vor se gândi la siguranța lor atunci când vor zări lucruri care le trezesc interes. Așa că bunăstarea lor va fi exclusiv responsabilitatea ta.

Pregătește echipamentele

Unul din secretele unui picnic reușit alături de copii este să fii bine echipat. Dacă nu ești genul de persoană care are răbdare să pregătească toate echipamentele pentru ieșirea în natură, te poți orienta spre un coș de picnic în care să fie depozitat deja tot ceea de ce ai nevoie, de la tacâmuri până la pătură. De asemenea, asigură-te că ai deja o geantă termoizolantă. O parte bună din produsele pe care vrei să le iei pentru cei mici sunt perisabile și va fi nevoie să le depozitezi într-un spațiu care să mențină o temperatură scăzută, chiar dacă urmează să petreci în natură doar câteva ore. În acest sens, accesoriile de picnic de la Hectarul.ro sunt foarte prețioase și îți oferă mai multe soluții pentru a te bucura de un picnic unde să nu îți lipsească nimic. 

Gândește-te și la un scurt meniu

După ce te-ai asigurat că ai ales o locație plăcută și sigură pentru copii, dar și coșul de picnic, fă un meniu orientativ. Gândește-te ce le-ar plăcea copiilor să mănânce atunci când sunt în natură și nu se satură să se joace. Fructele proaspete și legumele tăiate vor fi apreciate de cei mici. Cu toate acestea, nu uita de sandvișuri și brânzeturi, copiii vor avea nevoie de multă energie pentru planurile pe care și le fac pentru această zi. 

Nu uita de hidratare! Apa, sucurile naturale și ceaiurile reci sunt perfecte pentru zilele însorite. Planifică-ți spațiul din geanta termoizolantă așa încât să le poți păstra în interiorul ei. Vei fi recunoscătoare atunci când temperatura lichidelor nu va fi dependentă de cea de afară. 

Picnicul cu cei mici poate fi o plăcere, dar în aceeași măsură o provocare pentru părinții care vor să se bucure de câteva ore de relaxare. Aceștia trebuie să se asigure că micuții lor vor avea parte de o experiență memorabilă, dar și sigură. Timpul care va fi consumat pe găsirea locației, pregătirea meniului, dar și asigurarea echipamentelor necesare, va fi răsplătit prin câteva ore de conexiune și voie bună.