Sanatate & Dieta septembrie 18, 2021
Sexul este unul dintre cele mai bune și mai plăcute antidepresive naturale. În timpul actului sexual, creierul produce hormoni de bucurie numiți endorfine și, dacă nu există destule endorfine în corp, se instalează depresia. Desigur, nu numai abstinența prelungită poate provoca un deficit de endorfine, dar dacă este combinată, de exemplu, cu efort intens sau un fel de tulburări emoționale, lipsa sexului poate duce la depresie.
În plus, așa cum spun psihologii, în absența sexului, o femeie caută subconștient să o înlocuiască cu ceva. Ea își asumă din ce în ce mai multe responsabilități în gospodărie, se axează pe muncă, se angajează intens în creșterea copiilor – în general, se epuizează atât mental, cât și fizic, ceea ce provoacă oboseală, depresie și stres.
O viață fericită și împlinită
Natura umană presupune că o viață fericită și împlinită este posibilă doar cu un partener. Relațiile sexuale sunt o parte integrantă a oricărei relații sănătoase dintre un bărbat și o femeie. Indiferent dacă oamenii fac în mod conștient sau involuntar o alegere în favoarea abstinenței prelungite din viața intimă, rămâne faptul că lipsa sexului afectează negativ munca tuturor sistemelor corpului. Absența pe termen lung a relațiilor intime la ambele sexe duce la modificări la nivel fiziologic, lucru dovedit de medici. Dacă o persoană nu trăiește o viață sexuală în măsura în care și-ar dori, acest lucru duce inevitabil la frustrare și sănătate precară. Lipsa vieții intime este considerată una dintre principalele simptome ale depresiei.
Sexul împreuna
Sexul este o funcție într-un cuplu și, dacă există o problemă, este necesar să se ia în considerare nu numai starea corpului masculin sau feminin separat, ci și starea relației. Prin urmare, medicul-sexolog se ocupă de problemele sexuale, nu urologul sau ginecologul și este ideal să mergeți împreună la o consultație. Prezența sexului, înseamnă armonie și este un marker al calității vieții în general. Indivizii torturați de abstinență, vor căpăta stres sever sau anxietate crescută, ceea ce duce la scăderea libidoului. Când sexul este absent, apar probleme psihologice și li se adaugă detrenarea organelor genitale. Acest lucru poate contribui la dezvoltarea bolilor: la femei – miom, mastopatie sau neurastenie. La bărbați – diverse probleme ale tractului urogenital, disfuncție erectilă, scădere a dorinței sexuale, andropauză precoce.
O cantitate excesivă de hormoni sexuali masculini nu numai că spulberă psihicul, dar formează și manii, fobii și chiar o despărțire psihologică. La această concluzie au ajuns oamenii de știință francezi. Majoritatea abstinenților sunt predispuși la crize nervoase și cu greu pot face față agresivității nemotivate și irascibilității. Stările depresive critice îi determină pe unii bărbați să se sinucidă pe fondul lipsei activității sexuale. În lipsa sexului, corpul este pur și simplu forțat să răspundă la astfel de condiții critice, forțând creierul, cel puțin în vis, să suplinească funcțiile fizice insuficiente. Un bărbat are emisii nocturne (ejaculare involuntară) și, ca rezultat, se declanșează un blocaj al producției regulate de spermă.