Utile noiembrie 5, 2021
PVC-ul sau clorura de polivinil este un material derivat din plastic care se remarca prin calitatile de rezistenta, stabilitate si durabilitate care il fac un element utilizat pe scara larga in fabricarea elementelor structurale pentru casa.
De ani de zile, tamplaria ferestrelor din PVC s-a pozitionat ca o alternativa remarcabila atunci cand se decide asupra unui sistem eficient pentru casa sau locul de munca.
In comparatie cu alte materiale, din ce in ce mai invechite, cum ar fi lemnul si altele de o competitivitate similara, cum ar fi aluminiul, PVC-ul are propriile caracteristici de izolare, condensare sau eficienta ecologica care ar trebui sa fie intotdeauna luate in considerare. Acesta este si motivul pentru care tot mai multe persoane opteaza pentru tamplarie PVC datorita beneficiilor sale.
Avantajele ferestrelor din PVC: Izolatie si eficienta energetica
Ferestrele din PVC ies in evidenta in principal prin capacitatea mare de izolare si eficienta energetica. Datorita acestora, economiile de energie care se vad in spatiile in care sunt instalate ferestre din PVC sunt semnificativ mai mari decat cele obtinute din utilizarea ferestrelor din alte materiale. Acest lucru favorizeaza, printre altele, o scadere notabila a cheltuielilor pentru incalzire, care poate fi cuantificata de pana la trei ori mai mare decat cea produsa de utilizarea ferestrelor din aluminiu in conditii similare. In plus, fiind un material neconductiv, ferestrele din PVC nu sunt afectate de ruperea podului termic, asa cum se intampla atat de frecvent in cazul celor din aluminiu.
Reducerea mai mare a zgomotului este o alta dintre principalele caracteristici ale sistemului de izolatie, tipic ferestrelor din PVC, care impiedica, intr-o mare masura, trecerea undelor sonore prin ele, atat in exterior, cat si in interior.
Pentru a se obtine aceste beneficii este important sa fie alese ferestre de calitate, cum ar fi cele din categoria tamplarie Veka.
Tamplaria PVC elimina condensul
Un alt punct forte al ferestrelor din PVC este gradul mai mic de condens pe care il experimenteaza cu schimbari de temperatura si umiditate. Fiind un material plastic, profilele din PVC nu condenseaza umiditatea pe ele. Un alt avantaj al PVC-ului, in ceea ce priveste condensul si schimbarile de temperatura, este suprimarea senzatiei de frig la atingere care, uneori, este experimentata la alte materiale, cum ar fi aluminiul. Pentru ca este redus nivelul de condens, riscul de dezvoltare a mucegaiului in interiorul casei este foarte redus, ceea ce contribuie la construirea unui mediu de viata mult mai bun si mai sanatos.
PVC-ul este un material ecologic comparativ cu altele
PVC-ul este un material a carui fabricatie implica o sarcina economica si energetica mai mica decat cea a altor elemente utilizate si la fabricarea ferestrelor. In plus, materialul din care sunt facute aceste ferestre poate fi reutilizat ceea ce inseamna ca se pot recicla vechile ferestre pentru a produce unele noi. Acest lucru face ca PVC-ul sa fie mult mai ecologic decat alte materiale utilizate in productia de ferestre si mult mai prietenos cu mediul, ajutand la sanatatea generala a planetei.