Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce ar trebui să știi despre telefoanele recondiționate

Telefoanele mobile sunt actualizate în mod constant cu funcții suplimentare și stiluri tot mai elegante.  De aceea, pentru a pune mâna pe un nou smartphone, te poate costa destul de mult, indiferent dacă alegi să cumperi telefonul la liber sau la abonament.

O opțiune pentru a nu plăti o avere pe telefonul mult visat este să alegi să îl cumperi recondiționat. Hai să aruncăm o privire la ce sunt telefoanele recondiționate și să vedem care sunt avantajele obținerii unuia.

Ce este un telefon recondiționat?

Un telefon recondiționat a avut un proprietar anterior, dar, spre deosebire de un telefon second-hand vândut de o persoană fizică, acesta este vândut de o rețea, un producător sau un comerciant cu amănuntul care l-a verificat, l-a reparat dacă a fost cazul și s-a asigurat că este la un anumit standard.

Telefoanele recondiționate sunt adesea grupate în clase determinate de calitate atunci când sunt vândute (A+, A, B, C), astfel încât să știi la ce calitate să te aștepți.

Este posibil ca un telefon recondiționat să fi fost returnat de un client care s-a răzgândit la scurt timp după ce l-a cumpărat de nou. De asemenea, este posibil să fi fost defect și returnat pentru reparații sau vândut înapoi companiei înainte de upgrade.

Citeste si: Stergere cont de Instagram – ghid complet

Indiferent de situație, telefonul va fi șters de orice date care au aparținut proprietarului său anterior, și ar trebui să vină cu o garanție care te protejează în cazul în care apar probleme.

Ce înseamnă clasele în care sunt împărțite telefoanele recondiționate?

Pentru a te ajuta să alegi cel mai bun telefon, într-o stare de care să fii conștient, mulți vânzători de telefoane recondiționate vor împărți aceste smartphone-uri în câteva clase care se referă la gradul lor de recondiționare. Acestea sunt următoarele:

  • Gradul A (uneori și A+) – este un indicativ care ar trebui să indice că telefonul este precum unul nou-nouț, fără urme de zgârieturi, ca și cum abia a fost scos din cutie. Cel mai probabil va veni și cu cutia și accesoriile originale.
  • Gradul B – vei putea spune că acest telefon nu este nou, deoarece ar putea avea doar mici urme sau zgârieturi, dar va fi în stare de funcționare perfectă.
  • Gradul C – telefoanele din această categorie vor părea în mod evident folosite, dar ar trebui să fie în stare de funcționare completă.

De asemenea, este posibil să găsiți telefoane descrise „ca noi”, „perfecte” sau „aproape perfecte”, explicații care se explică de la sine.

Cât economisești la un telefon recondiționat?

Unul dintre principalele motive pentru a lua în considerare un telefon recondiționat îl reprezintă banii pe care îi vei economisi. Dar cât poți economisi?

De exemplu, un telefon Samsung Galaxy A51 128GB, Prism Crush Blue recondiționat (clasa A+) îl poți cumpăra cu 1.039 lei de la Klap, în timp ce în magazin prețul său poate ajunge la peste 1.850 lei.

Care sunt avantajele cumpărării unui telefon recondiționat?

Dacă nu ești încă sigur că un telefon recondiționat este o afacere bună, iată câteva dintre avantajele care te-ar putea convinge:

  • un telefon recondiționat este mult mai ieftin decât unul nou (cu aceleași caracteristici tehnice);
  • cumpărând un telefon recondiționat înseamnă că nu vei fi legat de un contract costisitor, așa cum se întâmplă, de obicei, când, vrând să economisești, achiziționezi un telefon nou la abonament;
  • a opta pentru un telefon recondiționat este mai bine pentru mediul înconjurător decât a cumpăra unul nou;
  • spre deosebire de telefoanele second-hand vândute de persoane fizice, vei primi o garanție de cel puțin 12 luni pentru un telefon recondiționat;
  • o serie de verificări și teste vor fi efectuate pe telefoanele recondiționate înainte de a fi vândute, așa că ar trebui să fie în stare de funcționare perfectă.
Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu