Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să creezi un design elegant și funcțional în bucătărie? Urmează următoarele sfaturi

Atunci când vine vorba de designul unei bucătării, uneori mai puțin înseamnă mai mult, așa cum spune celebra zicală, ”frumusețea stă în simplitate”. Transformarea unei bucătării într-un spațiu elegant și funcțional nu necesită întotdeauna un buget imens sau accesorii scumpe. De la alegerea culorilor potrivite, la alegerea mobilierului și a decorațiunilor, vei descoperi cât de ușor este să obții un aspect modern în bucătăria ta.

Descoperă următoarele sfaturi care te vor ajuta să-ți amenajezi bucătăria într-un stil modern și funcțional

  1. Alege culori neutre

Culorile neutre, cum sunt alb, crem, gri și bej sunt alegeri perfecte pentru o bază de design în bucătărie. Aceste nuanțe conferă un aspect luminos și dau senzația de spațiu deschis, creând în același timp o atmosferă calmă și plăcută. De asemenea, permit accesoriilor și pieselor centrale colorate să iasă în evidență.

  1. Optează pentru mobilier simplu

Când alegi mobilierul pentru bucătărie, prioritatea ar trebui să fie funcționalitatea lui. Astfel, optează pentru piese simple, cu linii curate și finisaje cât mai naturale. De exemplu, dulapurile cu uși plane și mânerele aurii oferă un aspect modern și elegant. Asigură-te că mobilierul de bucătărie oferă suficient spațiu de depozitare pentru a păstra bucătăria organizată.

  1. Accesorizează cu elemente naturale și practice

Adaugă căldură și textură în bucătărie folosind elemente naturale precum lemnul sau piatra. Un blat de lemn masiv sau un perete cu elemente din piatră sau marmură vor aduce un farmec rustic. În plus, aceste materiale se integrează armonios cu culorile neutre. În ceea ce privește accesoriile, poți alege obiecte simple, dar elegante, cum ar fi vaze cu flori, boluri de fructe sau chiar ustensile de bucătărie în aceeași cromatică cu bucătăria.

  1. Lumina este cheia

Iluminatul corect poate să transforme complet aspectul unei bucătării. Astfel, optează pentru iluminat ambiental, funcțional, încât să poți ajusta lumina în funcție de activitățile pe care le desfășori în bucătărie. Poți instala și o bandă LED sub dulapurile suspendate, astfel încât blatul de bucătărie să fie luminat. De asemenea, folosește-te de lumina naturală cât mai mult posibil și completeaz-o cu surse de iluminat artificial atunci când este cazul.

  1. Integrează electrocasnicele incorporabile în bucătărie

O modalitate ingenioasă de a aduce funcționalitate și eleganță în bucătărie este prin utilizarea electrocasnicelor incorporabile. Folosind mașini de spălat vase, frigidere sau hote incorporabile, vei economisi spațiu și vei obține și un aspect uniform pentru întregul decor. Frigiderele incorporabile se integrează perfect în dulapuri, fără a atrage atenția asupra lor, iar hotele incorporabile se pot ascunde discret în dulapul suspendat de deasupra plitei, oferind o ventilație eficientă fără a ocupa spațiu vizual. Poți achiziționa o hotă incorporabilă de pe altex.ro, unde găsești numeroase produse disponibile, astfel încât să alegi modelul și culoarea ideale pentru bucătăria ta.

  1. Păstrează ordine în bucătărie

Indiferent de cât de frumoasă este bucătăria ta, va părea dezordonată și aglomerată dacă nu o cureți corespunzător. Investește în soluții de depozitare inteligente, precum sertarele cu separatoare pentru tacâmuri sau organizatoare pentru veselă, astfel încât să îți fie mai ușor să păstrezi totul la locul lui.

În concluzie, un design simplu și elegant va transforma complet aspectul unei bucătării. Urmează sfaturile de mai sus pentru a crea un spațiu estetic și funcțional.