Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vrei să te apuci de croitorie? Ce produse de mercerie trebuie să ai mereu la îndemână?

Te-ai gândit vreodată să îți creezi haine cu mâinile tale? Nu este atât de dificil. Cu ajutorul croitoriei poți să dai viață ideilor tale creative și să îți creezi haine 100% personalizate, de cea mai bună calitate.

Pentru acest lucru, însă, trebuie să mergi la câteva cursuri și să te asiguri că știi ce produse să folosești. În general, toate produsele de care ai nevoie pentru un proiect de croitorie pot fi găsite într-o mercerie online. Cu toate acestea, nu trebuie să cumperi tot ceea ce găsești. Există câteva elemente de bază, care te vor ajuta să îți duci la bun sfârșit orice idee.

Echipamentul de bază pentru orice croitor începător

1. Foarfeci de calitate. Un set de foarfeci bine ascuțite este absolut esențial. Ai nevoie de cel puțin două perechi: una mare pentru a tăia țesăturile și una mică, de precizie, pentru a tăia ață sau pentru a face ajustări fine.

2. Ace de cusut și ace de siguranță. Este bine să ai la îndemăna un set variat de ace. Acele de siguranță sunt, de asemenea, utile pentru a tine țesăturile împreună temporar.

3. Ață de diverse culori și grosimi. Alege ațe de calitate, în culori variate, pentru a te asigura că ai mereu la îndemăna nuanța potrivită pentru proiectul tău. Nu te zgârci atunci când vine vorba despre calitatea aței, deoarece este cel mai important element din trusa unui croitor.

4. Metrul de croitorie și riglă. Un metru flexibil de croitorie este indispensabil, dacă vrei măsurători precise. Alege unul care să fie ușor de citit și suficient de flexibil pentru a măsura curbele. Pentru tăieturi drepte vei avea nevoie de o riglă.

5. Creioane pentru marcat. Creioanele sau creta de croitorie te ajută să marchezi țesătura fără a o deteriora. Asigură-te că ai în trusa ta creioane care se șterg ușor.

6. Mașină de cusut. Deși nu este un “must” pentru începători, o mașină de cusut este un instrument care poate transforma radical modul în care lucrezi. Aceasta te ajută să abordezi proiecte mai complexe și îți economisește timp.

Cumpără-ți cât mai multe accesorii!

Pe lângă echipamentul de bază, există câteva accesorii pe care trebuie să le ai la îndemăna:

• Butoni și închizători, care adaugă funcționalitate și stil proiectelor tale.

• Elastice. Diverse lățimi și culori pentru o gamă variată de aplicații.

• Pernele pentru ace. Pentru a-ți păstra acele organizate și la îndemăna.

Întrebări frecvente

Ce tip de ață este cel mai bun pentru începători?

Alege o ață de poliester, deoarece este versatilă și rezistentă, potrivită pentru majoritatea țesăturilor.

Cum aleg foarfecile potrivite?

Caută foarfeci cu lame de calitate, care să fie confortabile în mână. Testează-le în magazin, dacă este posibil.

Cum pot evita erorile de începător?

Nu le poți evita. Erorile sunt parte din procesul de învățare. Totuși, dacă vrei ca piesele vestimentare pe care le creezi să fie perfecte, exersează pe bucăți de țesătură înainte de a începe să lucrezi la ele și nu te grăbi!